Fisketips

Få dine fisketips på Norsker.dk

Email Udskriv PDF

Under fisketips kan du finde spændende inspiration om fiskevande og fiskeri i Danmark. Her kan du også læse om nogle af vores favoritfluer samt fluebinding Vi fortæller også om nogle af vores oplevelser  langs fiskevandet og giver gode tips videre om grej og udstyr m.m.

 

 

 

     
 

 
 

Fluer til Grønlands Fjeldørreder

Email Udskriv PDF

Let oppakning til fiskeri på Vestgrønland, kræver funktionelle fluer som hurtigt kommer ned i de hurtige strømme, hvor fjeldørreden hviler på kanterne eller bag sten på vej op for at gyde.


Backpacker
Tag et stk. str. 8 streamerkrog, gerne med et stort U-formet kroggab (Lettere at løsne fisken ved genudsætning). Lav en lille forkrop af Crystal Hair samt en lang vinge af samme materiale. Brug hvid bindetråd. Påsæt et kugleøje af vaskekummetypen og laker hovedet med rød lak og Voila! Du har en dræberflue lavet af begrænset materiale som evt. kan bindes i hånden – heraf fluens navn! 

Læs mere

Fluer og Fluebinding

Email Udskriv PDF

Vi vil løbende komme med gode forslag samt succesfulde fluemønstre og historier om disse. Vi forventer at komme med en lille sektion af udvalgte klassiske laksefluer, samt nye opdateringer af succesfulde mønstre.

Du er velkommen til selv at bidrage med dine favoritmønstre i denne sektion, hvis du har lyst til at dele dine "drømmemønstre" med andre. Vi skal også have en lille historie om deres effektivitet. Du kan sende dem via vores kontakt sider på sitet.

Karlstrup sø - fluefiskeri i særklasse

Email Udskriv PDF

Igennem 20 år har Karlstrup Sø fungeret som oase for Storkøbenhavnske fluefiskere. Fiskevandet er drevet af fiskeklubben "Regnbuen" som har selv har stået for udviklingen af fiskeriet, der startede som forsøgsfiskeri med regnbueørreder. De slog overordentligt godt til i den 61.200 m2 store sø, der er opstået efter kalkgravning. Vandet er kildevæld af rent grundvand og dette kombineret med kalkindholdet, gør søen helt speciel for seriøse fluefiskere. Sigtbarheden i søen kan være helt fantastisk og der er en fornuftig insektudvikling i søen.

Læs mere

At kaste perler efter store regnbue-grisebasser...

Email Udskriv PDF

Af Peter "Kvote" Knudsen

I forbindelse med vores tur til Opala River på Kamchatka Halvøen i 2001, fortalte Steen Larsen på et formøde, at de lokale guider sværgede til store rognlignende perler på forfanget. Jeg greb straks idéen, der blev underbygget af mine litteraturstudier og søgen på nettet, hvor jeg kunne læse mig til at rogn-imitationer var sagen.

Læs mere
 
 
 
 

Produkter

left direction
right direction
Phantom 9´ AFTM 6- 2 delt
  En lettere havørredstang til forårsfiskeri på lavt vand, Fiskeri efter mindre havørreder i s...
Signature 7´6 AFTM 5 – 4 delt
En ægte allrounder til det lette fiskeri, handy længde til åen og perfekt at have med på turen...
Traveller 9 AFTM 7 - 4 delt ” Explorer ”
En perfekt allround stang til alt fiskeri med udvalgte liner som WF og Teeny f.eks. 130. Grønland...
Traveller 9 AFTM 9 – 3 delt ”Blue Explorer”
Fisker du laks med enhånds fluestang? Ja, så er denne skabt til dig. Inkluder Steelhead, Bones m...
Salmon 12 AFTM 8 – 3 delt
Denne stang er ikke kun en af de letteste tohåndsstænger på markedet. Den sætterOgså ny stand...
Phantom 10 AFTM 7 – 3 delt
Klassisk opbygget med Hopkins og Holloway fittings på øjer, Amerikansk saltvandshjulholder i gun...