Fiskerejser

Tørfluefiskeri på Lough Corrib

Email Udskriv PDF

Gode råd var dyre og mens jeg sad og funderede hvilken flue, der skulle erstatte min flue, får ghilien fast fisk på fluen! Han lander en fin brown trout på sin Dabbler flue - en meget busket stor vådflue der fisker øverst på et tackle på 3 fluer (droppers). Jeg skynder mig at sætte den flue i flueskrinet som ligner mest min mistede flue - en stor Lee Wulff tørflue og holder nøje øje med vandoverfladen.
Vi er midt i et rise – ørrederne kommer op at guffer majfluer lige foran os. En fin ring viser sig 15 meter ude. Jeg kaster og placerer fluen i umiddelbar nærhed og smask fish on! Fisken reagerer med en overraskende vildskab og trækker ca. 20 meter line ude på få sekunder, jeg kan mærke, at det er en virkelig god fisk.

Læs mere

Bjørn!

Email Udskriv PDF

Kamchatcka er hjem for cirka syv tusinde bjørne.
Af Lars Bech Nielsen


"Pst, Larse!"

Det er Sergei, der kalder på mig udenfor teltet. Klokken er seks om morgenen, og vi skal ud for at jage ænder. Sergei har sit haglgevær og de to lokkeænder, han skar ud i går aftes. Morgenen er kold og der hænger en kold tåge i luften. Det er bælgmørkt, og græsset knaser under fødderne på os. Vi følger Opala elven, men går et stykke inde på land, hvor det er lettere at komme frem. Her på det nedre stykke af elven er der for dybt til at gå i selve elven, som vi ellers har gjort på de første seks dage af turen.

Vi er lige nået udenfor lejren, da Sergei stopper op og hvisker:

Læs mere

Stalling i Østnorge

Email Udskriv PDF

Langs Norges svenske grænse mod syd, løber flere af Norges berømte stalling vande som Rena, Glomma, Trysil samt området Femundstrakterne, der igennem årtier har været kendte fiskepladser for fluefiskere på jagt efter stallingen.
Stallingen er en af de mest fantastiske sportsfisk ikke på grund af sin størrelse, men i kraft af den fascination som netop stallingfiskeriet byder den erfarne fluefisker. At man under fiskeri efter ringende stallinger som indtager føde i overfladen må lide den tort, at fisken kommer op og slår til tørfluen i foragt af fiskerens fluevalg, ja det giver fiskeriet en helt ny dimension! Storstallingen er blevet mere sjælden, men der findes mange pladser, hvor man har chancen for at fange en trofæfisk på 1 – 1,5kg. Stallingen findes også i de mange søer som ofte er forbundet med hinanden. Her har jeg oplevet nogle vidunderlige aftener siddende i kano med den hvidvingede Royal Coachman tørflue – et fluemønster som jeg forbinder med stalling fiskeri i Skandinavien, takket være Rolf Smedmans vidunderlige fortællinger.

Læs mere

Canada - British Columbia

Email Udskriv PDF

Kitimat river
The Kitimat ligger i et legendarisk område i det Nordlige British Columbia Canadas vestligste Stat. Det er en lang rejse man giver sig ud på med første destination Vancouver, som oftest går over Frankfurt - en tur på ca. 10 timer. Herefter skal man videre til Terrace, en flyvetur på 1,5 time i BC, og herefter er der godt en times Kørsel til Kitimat River.

Terrace er et fantastisk udgangspunkt for fiskeri i BC. Skeena River ligger lige ved vejen, stor og mægtig med forskellige camps ved vejen. Men det er et meget stort vand, der kan være svært at gå til uden Guide. Længere mod nord ligger legendariske Steelhead vande som Copper River, The Nass og Kispiox mfl. Mange af disse vande er faktisk hele systemer. Lejer man en bil/Mobilhome, så sørg for at have god tid.

Læs mere

Vestgrønlands elve er egnet til fluefiskeri

Email Udskriv PDF

I de senere år har der været en opblomstring af fiskeriet på Vestgrønland. Dette skyldes blandt andet en aktiv indsats fra danske rejsebureauer samt særligt Maniittsoq og Kangerlussuaq Kommunes interesse for at åbne nye fiskevande op for lystfiskere. Vestgrønland er ikke bare for fiskere, men for alle naturelskere, da man her kan opleve natur-fænomener i absolut verdensklasse!

Læs mere

Side 4 ud af 6

 
 
 
 

Produkter

left direction
right direction
Phantom 9´ AFTM 6- 2 delt
  En lettere havørredstang til forårsfiskeri på lavt vand, Fiskeri efter mindre havørreder i s...
Signature 7´6 AFTM 5 – 4 delt
En ægte allrounder til det lette fiskeri, handy længde til åen og perfekt at have med på turen...
Traveller 9 AFTM 7 - 4 delt ” Explorer ”
En perfekt allround stang til alt fiskeri med udvalgte liner som WF og Teeny f.eks. 130. Grønland...
Traveller 9 AFTM 9 – 3 delt ”Blue Explorer”
Fisker du laks med enhånds fluestang? Ja, så er denne skabt til dig. Inkluder Steelhead, Bones m...
Salmon 12 AFTM 8 – 3 delt
Denne stang er ikke kun en af de letteste tohåndsstænger på markedet. Den sætterOgså ny stand...
Phantom 10 AFTM 7 – 3 delt
Klassisk opbygget med Hopkins og Holloway fittings på øjer, Amerikansk saltvandshjulholder i gun...