Fiskerejser

Umba River - Den Smukke Lakse Stamme

Email Udskriv PDF

I starten af 90'erne mødte Lars og jeg en bulgarer, som var ved at starte fisketure op til Kolahalvøen. Takket være Glasnost - Ruslands åbning mod Vesten, var der muligt, at fiske på Kola Halvøen for turister. Dimitar Popov der var indehaver af Penguin Travel, sendte os af sted for 6.995 kr. til Umba medfly, transport og fiskeri. Ja det var tider...

Læs mere

Orkla juni 2005

Email Udskriv PDF

Ugen startede med fornuftigt vand i elven på vores valg midtstrøms på elven. Fiskerne kunne se, at der var fisk i bevægelse på de klassiske standpladser. Det blev taget fine laks lige omkring 10 kilo på klassiske laksefluer. Det blev taget virkeligt godt med fisk på elven. I slutningen af juni begyndte elven at falde og vejret blev varmere, der kom et fald i opgangen på vores beat, det blev stadig taget enkelte nydelige fiske mellem 9 og 6 kilo, men fiskeriet gik støt tilbage. Det var på tide at fiske næsten udelukkende flydeline og den første havørred blev landet på døgnets mørkeste tid på en lille sort flue. Der er dog ingen tvivl om at Orkla har taget et skridt i den rigtige retning, hvis den positive udvikling fortsætter i 2005, vil 2006 måske blive endnu bedre!

Nu kan man bare håbe på at anstændigheden råder blandt lodsejerne, der er desværre en del rygter bl.a. fra Lærdal omkring helt ublu tilstande med 12 timers kort m.m. Det er en god ide at bestille/genbestille så hurtigt så muligt, det fortæller historikken! Tak til mine gode venner for inspiration og hygge langs Orkla.

Jeg har vedlagt billeder fra sommerens tur ovenfor.

Peter

Tjuonajokk Fiskecamp ved Kaitum Elven

Email Udskriv PDF

Vi stiger ind i den amerikanske Bell helikopter som skal bringe os ud til Tjuonajokk Fiskecamp. Tjuonajokk Fiskecamp ligger i svensk Lapland ved den mægtige Kaitumelvs øvre del, omgivet af Sveriges mest berømte nationalparker Stora Sjöfallet og Sarek. Tjuonajokk byder på et fluefiskeri efter stalling i en klasse, som har opnået nærmest kultstatus blandt europæiske fluefiskere. Fra hele Centraleuropa kommer tyskere, østrigere, schweizere, tjekker og italienere helt op nord for polarcirklen, for at opleve dette fantastiske fiskeri. Alle større europæiske fiskemagasiner omtaler denne camp hvert år pga. et stabilt fiskeri gennem 20 år. Her kan fluefiskeren opleve den nordiske grand slam - ørred, stalling og røding!

Læs mere

Canada - Eventyret Lever!

Email Udskriv PDF

Jeg kan stadig høre et familiemedlem fortælle om sine oplevelser som eventyrer i trediverne, han var mærket for livet af den storslåede natur. Selv da han blev ganske gammel, kom der et fantastisk liv i hans øjne, når jeg spurgte om hans unge år der...

Det er svært ikke at holde af Canada, for her lever den sande nybygger ånd, særligt i de store tyndt befolkede naturområder som British Columbia. På Vestkysten lokker Steelhead, 5 stillehavs laksearter samt forskellige typer ørreder. På Østkysten regerer den Atlantiske laks i de Fransk Canadiske områder og på Labrador findes char, og kæmpe kildeørreder m.m..

Du kan læse mere om udvalgte områder af Canada på de følgende artikler.

     
 

 
 

Kangia River - klarvandede elve i Maniitsoq

Email Udskriv PDF

Kangia River
Fjeldørreden fanges dels som stationær fisk samt som havgående i elven, faktisk ligesom vores bæk og havørred fænomen. Det er naturligvis den nystegne fjeldørred som kommer op i slutningen juli, som giver kanonfights med rush på 30 – 50 meter når de kommer over 2 kg, der virkelig får en til at længes op til elvene hvert år. Kangia har fantastisk opgang af fisk med basser op til 4 - 5 kg. Chancerne for storfisk er virkelig til stede i denne smukke elv. Vandet er klart med en grønlig tone med en ganske frisk gennemstrømning, hvilket stiller krav til fluegrejet omkring synkehastighed og præsentation. At fighte 2 kg fisk her på flue er helt fantastisk, man mærker virkelig hvor meget power disse friske fiske fra havet virkelig har! Jeg har fanget laks som var dobbelt så store med samme fightstyrke, derfor skal du ikke bruge for let grej ved Kangia, da du derved kan miste dit livs drømmefisk!

Læs mere

Side 3 ud af 6

 
 
 
 

Produkter

left direction
right direction
Phantom 9´ AFTM 6- 2 delt
  En lettere havørredstang til forårsfiskeri på lavt vand, Fiskeri efter mindre havørreder i s...
Signature 7´6 AFTM 5 – 4 delt
En ægte allrounder til det lette fiskeri, handy længde til åen og perfekt at have med på turen...
Traveller 9 AFTM 7 - 4 delt ” Explorer ”
En perfekt allround stang til alt fiskeri med udvalgte liner som WF og Teeny f.eks. 130. Grønland...
Traveller 9 AFTM 9 – 3 delt ”Blue Explorer”
Fisker du laks med enhånds fluestang? Ja, så er denne skabt til dig. Inkluder Steelhead, Bones m...
Salmon 12 AFTM 8 – 3 delt
Denne stang er ikke kun en af de letteste tohåndsstænger på markedet. Den sætterOgså ny stand...
Phantom 10 AFTM 7 – 3 delt
Klassisk opbygget med Hopkins og Holloway fittings på øjer, Amerikansk saltvandshjulholder i gun...